Wat is ACT

ACT -Acceptance and Commitment coaching- is een speelse, lichte en diepgaande manier van zelfonderzoek. Het is een bewezen effectieve gedragsveranderende manier van werken die ruimte schept voor groei. Zowel op de werkvloer als buiten de contouren van werk. Het biedt handvatten bij verschillende uitdagingen waaronder de wens tot verdieping in je werk, omgaan met (keuze)stress, van faalangst naar faalkunde, ambitiekramp, burnout preventie, van negatief zelfbeeld naar zelf-in-zicht. Maar ook doorwerken na verlies en rouw, werken voorbij angst & piekergedachten zijn effectief te onderzoeken in dit coachtraject.

ACT is voor iedereen toegankelijk en praktisch toepasbaar in het dagelijks leven. ACT True verhoogt de kwaliteit van leven en werken en het vergroot je persoonlijke veerkracht.

 

Jouw routemap

In dit ACT-traject bouw je aan jouw unieke routemap. Hoewel we per sessie kijken wat nodig is op dat moment, houd je van iedere sessie -en tussen de sessies door- je route bij in jouw routeboek. Zo kun je terugkijken als je na het coachtraject een moment vastloopt. Je bouwt dus aan een blijvend document.

 

 

GO FOR GLORY!

Als de sluier van de tetterende radio in je hoofd en de neiging om van pijn af te willen optrekt, ont-dek je dat je al bent wat je hoopt te worden. Dat juist de neiging om pijn te vermijden, tot lijden leidt.

When you burry your pain, you burry your glory. 

Het doel van ACT is om je psychologische flexibiliteit te vergroten, oftewel je vermogen om aanwezig te zijn in het moment, je open te stellen voor alles wat er is en te handelen naar wat voor jou echt van WAARde is.

Je leert hoe je de imp-act en de invloed van gedachten, gevoelens en situaties kunt verkleinen, ook als ze pijnlijk of spannend zijn. Acceptance.

Terwijl deze gedachten en gevoelens er zijn kun jij tegelijkertijd handelen in de richting van wat voor jou waardevol en betekenisvol is. Commitment.

 

Hoe groter je psychologische flexibiliteit, hoe makkelijker je kunt omgaan met uitdagingen. Je wordt minder in beslag genomen door gedachten en je bent beter in staat om in actie te komen en je te bewegen in de richting van dat wat echt belangrijk is voor jou. Je raakt hierbij vertrouwd met het ervaren van hier en nu.